Artiklar

Intervju: Christian Gårdsmoen om hur Bridge Capital grundades och vart finansieringsbranschen är på väg

15 mar 2023

Christian Gårdsmoen är medgrundare av Bridge Capital och har flera decennier av erfarenhet inom finansieringsbranschen, med ett stort fokus på “as a service” som finansieringsmodell. Vi träffade honom över en intervju för att fråga om hans syn på branschen och hur han tror den kommer att förändras de kommande åren.

Flexpower Nordic bildar partnerskap med Bridge Capital

01 mar 2023

Vi är glada att meddela att vi har bildat ett nytt Joint Venture-bolag tillsammans med Flexpower Nordic! Finansbolaget heter Flexpower Services och vi kommer bidra med expertis och en finansstruktur som hjälper Flexpower att fortsätta växa och skapa större affärer.

Bästa finansieringslösningen: Externt finansbolag vs eget finansbolag

Det vanligaste alternativet hos leverantörer som söker finansieringslösningar är att vända sig till storbankernas finansbolag. Det finns många fördelar med det så klart, men också vissa nackdelar. Många leverantörer vet inte heller om att det finns ett annat alternativ – att skapa ett finansbolag under ens egna namn.

Expertintervju: Varför allt fler företag bygger egna finansbolag

Lågkonjunktur, As-a-Service (aaS) och ekonomiska möjligheter med egna finansbolag. Vi intervjuade Martin Flensburg och frågade varför så många väljer att bygga egna finansbolag och vilka andra trender han ser just nu.

7 vanliga fallgropar med externt finansbolag

Använder du ett externt finansbolag? Då finns det risk att dina processer är svårare och kostar dig mer än de behöver. I den här artikeln går vi igenom de vanligaste fallgroparna och hur du kan undvika dem, så att du kan öka kontrollen i dina processer, stärka varumärket och därmed växa ditt företag.